Antall hoteller med bitcoin-minibank på stedet øker i Sveits. Den siste kunngjøringen kom fra The Dolder Grand, et luksushotell og spa i Zürich, som nylig installerte en krypto-minibank som støttet fire kryptovalutaer.

Bitcoin-minibanker får popularitet på hotell
Dolder Grand kunngjorde mandag at en minibank for kryptovaluta er installert på hotellet for gjester å kjøpe og selge kryptovaluta på stedet. Kunngjøringen sier:

Fra nå av kan gjester på Zurich Hotel Dolder Grand kjøpe og selge kryptovalutaer på stedet – praktisk ved kryptomaten. Dette er mulig med en enhet fra den sveitsiske kryptokurrency-finansspesialisten Värdex Suisse.

Hotellgjester kan bruke maskinen til å kjøpe fire kryptovalutaer – bitcoin, bitcoin cash, litecoin og ethereum – med sveitsiske franc og euro. De kan også selge BTC for sveitsiske franc.

Dolder Grand begynte å akseptere bitcoin for overnatting, mat, drikke og spabehandlinger i fjor. I følge kunngjøringen:

Etterspørselen etter kryptokurver har økt betydelig siden koronaviruskrisen brøt ut. Mange bruker Värdex-maskinene for å få første erfaring med kryptovalutaer.

Krypto-minibanken installert på The Dolder Grand drives av Värdex Suisse, som har det største nettverket av kryptovaluta-minibanker i Sveits. Värdex ble grunnlagt i 2017 og er en spin-off fra Bitcoin Suisse AG. Basert i Zugs kryptodal, er selskapet en regulert sveitsisk finansformidler.

Värdex Suisse har installert krypto-minibanker på rundt 70 steder i Sveits. Ifølge kryptovaluta-minibankens sporingsnettsted Coinatmradar er det for øyeblikket 102 kryptoautomater i Sveits, noe som gjør det til landet med det sjette høyeste antallet minibanker med kryptovaluta.

I tillegg til The Dolder Grand, inkluderer andre hoteller som har en ATM for kryptovaluta i Värdex Suisse, Hotel 46a, Parkhotel, Hôtel Régina, Hilton Zurich Airport og Hotel Hecht Gottlieben. Selskapet sier at hotellets gjester „aktivt benytter seg av muligheten til enkelt å kjøpe og selge kryptovalutaer i minibanker.“